Minősített Közművelődési Intézmény

A kulturális tárca a kiemelkedő, minőségi szakmai munkát végző közművelődési intézmények számára 2010-ben alapította a díjat. A címre pályázó közművelődési intézményeknek igen szigorú minőségi kritériumoknak kell megfelelniük, amelyet átfogó, minden részletre kiterjedő, alapos szakmai vizsgálat alapján ítél oda a minisztérium.

2015-ben a Marcali Városi Kulturális Központ megkapta a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

 

Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a Marcali Városi Kulturális Központ. Az elismerés átadására a Kultúra Napja alkalmából került sor az Emberi Erőforrások Minisztériumában, amit Vigmondné Szalai Erika igazgató vett át dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól. A kitüntetés azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az idei díjkiosztáson Somogy megyéből egyedül a Marcali Városi Kulturális Központ kapta meg az elismerést. Így a megyében két olyan közművelődési intézmény van, mely a címmel rendelkezik: a marcali Kulturális Központ és korábban kiérdemelt elismeréssel a kaposvári Együd Árpád Művelődési Központ.

A Marcali Városi Kulturális Központ kiállítások rendezése és rendezvényszervezés kategóriában pályázott a címre. A pályázat elkészítésében közreműködött T. Molnár Gertrúd szakmai helyettes és Győri Szabolcs marketingmenedzser, de a minősítés kiérdemlésében a Kulturális Központ valamennyi dolgozójának munkája benne van. Azt is ki kell emelni, hogy a marcali önkormányzat kultúrapártoló szemlélete is segítette a cím elnyerését, fenntartói finanszírozás biztosításával.

A Marcali Városi Kulturális Központ kulturális stratégiájának három alappillére van. A kulturális korzózás jegyében a kultúra és a turizmus ötvözése, befogadó intézményként az együttműködés, valamint az értékőrzés amatőr és magas művészeti szinten is.

 A Marcali Városi Kulturális Központ hitvallása, hogy a kultúra cselekvés és nemzeti azonosságtudat is egyszerre.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.