Nemzetek fala

Különböző országok, különböző kultúrák közös színtéren való találkozása. Az összetartozás új szimbólumát teremtette meg a Marcali Városi Kulturális Központ a „Nemzetek Fala” felavatásával.

A gyökerek, a föld, a csillagok, és a kirajzolódó Európai Uniós országok csillagtérképe a sokszínű Európára hívja fel a figyelmet, ahol a kulturális párbeszéd az egyik kapocs az összetartozásban, az integrációban. A „Nemzetek Fala” Király Csilla dekoratőr munkája.

A Nemzetek Falára elsőként Magyarország mellettRománia országsziluettjét Marcali testvérvárosa, Maroshévíz alpolgármestere Olariu Dimitru ragasztotta fel. Marcali horvát testvértelepüléséről, Medulinból pedig a Medulini Kulturális Bizottság tagja, Sonja-Barbara Bader asszony helyezte el ünnepélyesen Horvátországot a falon.

2017-ben Stefan Neumann, Künzelsau polgármestere helyezte el a falon Németország tábláját.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.