Marcali Cafe

2020 februárjában, az Illusztrátor Pajtások nevű grafikusokból álló művészeti csoport mutatta be a Kulturális Korzó Kortárs galériájában mesékhez rajzolt illusztrációit. A „Terülj, terülj asztalkám” című tárlat nagyon népszerű volt a kiállítást látogatók körében. Az óvodás és iskolás csoportok a tárlat kapcsán érzékenyítő foglakozásokon is részt vettek, amellyel közelebb szerettük volna hozni őket a képzőművészeti élmények befogadására.


A Művelődési Központ felkérésére a grafikusokból álló Illusztrátor Pajtások csoport célzatosan a marcali virtuális tárlatlátogatók kedvéért közel 40 alkotást küldött el nekünk. Ebből a gazdag illusztrációs anyagból mutatunk be elsőként 15 grafikát, amelyek játékosságukkal, pozitív szemléletükkel reméljük a felnőtt és a gyermek nézőknek is derűs pillanatokat szereznek majd!

Írta: T. Molnár Gertrúd

Kiállító alkotók:


Bódi Katalin illusztrátor:
1992-ben végzett a Képzőművészeti Főiskola tervező grafika szakán, mesterei Molnár Kálmán, Oláh György és Kádár János Miklós voltak. Tanulmányai befejezése óta folyamatosan jelennek meg illusztrációi könyvekben, újságokban, elsősorban gyermekeknek szóló témában. Több mesekönyv illusztrátoraként hazai és külföldi kiállításokon mutatta be munkáit. Több grafikai műfajban is otthon van, tervez CD borítókat, logókat, színházi látványterveket, kellékeket.

Kőszeghy Csilla grafikus:
Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és Angliában végezte. Több könyvkiadónál (Pagony, Móra) jelent meg képeskönyve. Illusztrál meseregényt, tankönyvet, múzeumi kiadványokat, magazint, dolgozott a BBC-nek, egy oktató rajzfilm sorozat elkészítésében közreműködött.

Szoboszlay Eszter filmrendező:
A Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika karán szerezte diplomáját. 2005 óta Kecskeméten él és dolgozik, animációs rövidfilmeket rendez és művésztanárként középiskolásokat oktat.

Horváth Ildikó grafikus
2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszorosító grafika szakán. 2013 óta foglalkozik könyvillusztrációval, többek között Lackfi János, Igaz Dóra, Tamás Zsuzsa könyveinek állandó illusztrátora.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.