Marcali Cafe

 

A Marcali Művelődési Központ szabadtéri kiállítása – majálisi hangulatot teremtve - a májusfaállításhoz kapcsolódik, a néphagyomány őrzésének szellemében. A „Kultúrablakban” a szalagokkal, étellel-itallal díszített májusfa, vagy máj-kerék, illetve a virágokkal teli májuskosár az udvarlási szándékot szimbolizálja. A májusfa kitáncolása ügyességi versennyel ötvözve, gyakorta Pünkösdhöz kötődő ünnep. A győztesből lesz a Pünkösdi király, mátkájából pedig a Pünkösdi királyné.

A paravánokon a művészet közvetítésének jegyében az Illusztrátor Pajtások képei teremtenek mesés hangulatot. A grafikusokból álló csoport művészei különböző mesékhez készített illusztrációikat küldték el a művelődési központ felkérésére.
A „Majálisi kultúrablak” május 16-ig látogatható.

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.