Marcali Cafe

A Marcali Művelődési Központ idén év elején felhívást tett közzé honlapján az Alkotás öröme címmel, olyan amatőr alkotók részére, akik szabadidejükben különböző kézműves technikák segítségével hobby szinten hoztak létre valami maradandót. Célunk az volt, hogy bemutassuk a szűkebb és tágabb környezetünkben élő és alkotó tehetséges embereket a munkáikon keresztül, és azt a sokszínű tárgyalkotó kultúrát, a népművészettől kezdve a képző és iparművészeten át, aminek segítségével az alkotás örömének szépségére, és a körülöttünk élő „kreatívokra” hívjuk fel a figyelmet.

Az online közösségépítés jegyében az elmúlt időszakban hetente mutattuk be a különböző kézműves technikával készült alkotásokat, amelyek között míves fafaragások, hímzések, lakásdíszek, horgolt mesefigurák, újrahasznosított anyagokból készített használati tárgyak, ékszerek is bemutatásra kerültek.

A Közösségek hete program sorozatában Szakál Renáta virágcserép babáit és fából készült dekorációit mutatjuk be .

A jelenleg Bókaházán élő, de rövidesen Marcaliba költöző alkotó 2011-ben, kisfia megszületése után kezdett el kreatívkodni. Ahogy bemutatkozásában írja, először a gyöngyfűzés lett a hobbija, majd horgolt mesefigurákat készített, kipróbálta a házi szappan készítését, az articsóka technikát, és a szalvétadíszítéses lakásdíszek elkészítése is örömmel töltötte el.

Jelenleg a cserépből és fából, vagy éppen az ytong téglából készített munkái a kedvencei. Szívesen kreatívkodik gyermekekkel is, az alkotó folyamat számára megnyugtató és örömteli.

Legutóbb készült színes munkáiból mutatunk be néhányat!

T. Molnár Gertrúd

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.