Marcali Cafe

Korhatár nélkül, pár mozdulat és bárkiből Vasember lehetett, repülhetett a Nimbusz 2000-es seprűn, vagy éppen kedves szörnyecskék közé csöppenhetett. Mindez a greenbox fotózás által valósulhatott meg a Kulturális Korzóban.

 

A greenbox fényképezés technikája a hollywoodi mozis világból származik. A lényege, hogy a résztvevőt egy speciális zöld háttér előtt fotózzák, majd a megfelelő számítógépes képszerkesztő programokkal és grafikusi utómunkával a fotóját a háttérből kiemelve egy digitálisan megalkotott képvilágba helyezik.

Ezt kínálta az Amazinx Team kiépített mobilstúdiója a Korzóban a szuperhősök választható karaktereivel, illetve a halloweenhez illeszkedő szellemes hátterekkel. A vállalkozó kedvűek elsőként kiválasztották a legszimpatikusabb digitális hátteret, illetve karaktert. Majd fénykép készült róluk a zöld háttér előtt a megfelelő pozícióban. A következő lépésben a kép grafikushoz került szerkesztésre, végül az elkészült fotót a helyszínen ki is nyomtatták. Egy igazán látványos program volt, mindenki szívesen "játszott" kicsit a 21. századi trükkös greenbox világában. Az érdeklődők amellett, hogy fotózkodtak, azt is végigkísérhették, hogyan dolgozzák át a számítógépek greenbox fotóikat a szemük láttára.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.