Marcali Cafe

E címmel nyílt új kiállítás május 25-én a Kulturális Korzó Amatőr Alkotók kiállítóterében, ahol Trubek Brigitta mandalaképeivel mutatkozott be a tárlatlátogatóknak. A kiállítást T. Molnár Gertrúd művelődésszervező ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Az alkotó 1994 óta él Marcaliban, a középiskolát itt végezte, s mind a mai napig városunkban dolgozik.

2021-ben kezdett el egy barátja biztatására mandalákat festeni, autodidakta módon elsajátítva a pontozásos festési technikát.

A mandala képek az ősi indiai kultúrához kapcsolódnak évezredek óta, a festett képek a test és a lélek egységét kívánják ábrázolni. Legősibb szimbóluma a kör, ami az egységet, a harmóniát, a teremtést jelképezi. A képeken megjelenő színek külön jelentéssel és üzenettel bírnak.

Trubek Brigitta az általa megálmodott és megfestett színes mandala képek mellett, használati tárgyakat, kerámiákat is színessé varázsol ecsetjével . Harmóniát sugárzó munkái derűt és szépséget közvetítenek a nézők számára.

A kiállítás, amelynek megnyitóján kisorsolásra került egy mandala festmény is, július 01-ig tekinthető meg a Kulturális Korzóban.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.