Női szoborpark

A Kulturális Központ egyik legnagyobb projektje a Rózsa-kert, a női szoborpark létesítése, elsősorban a női értékek fontosságát hangsúlyozva, másfelől Marcali kulturális turisztikai kínálatát bővítve, mivel a városi gyógyfürdő ligetes parkjában kerülnek felállításra a szobrok. 2013-tól évente egy női szobor kerül ki a strandra. Évfordulók, jeles napok, ünnepek figyelembe vételével a női szobrok négy kategóriában készülnek:

- híres nők a történelemben

- női szentek

- népmesék, legendák, regények női alakjai

- a Nő: egyéb női alakok.

2017 Boldog Gizella

A Városi Fürdő Rózsa kertjében Boldog Gizella szobrát avatták fel Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános és a Fény Gyermekei Katolikus Ifjúsági Zenekar közreműködésével. A szobrot Tapolczai Sándor balatonfenyvesi és Kiss János budapesti fafaragó készítette

2015 Calypso

2015-ben a marcali Calypso Kórus megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából készült el „Calypso” szobra, egyrészt az együttes zenei irányzatának névadójaként, másfelől a több évtizedes művészeti munka jelképeként. Tapolczai Sándor balatonfenyvesi és Kiss János budapesti fafaragó készítette a szobrot.

2014 Ápolónő az I. világháborúban

A második alkotás 2014-ben Ápolónő az I. világháborúban – az I. világháború 100 éves évfordulójára készült. Az ápolónő alakja Marcaliban meghatározó volt, mivel kórháza révén jelentősen kivette a részét a sebesült katonák ellátásában is. A nők háborúkban betöltött szerepe „fehér folt” mind a nemzeti emlékezetben, mind a történeti/hadtörténeti szakirodalomban. A szobor alkotói: Csináth Lajos mesztegnyői és Nagy János gyékényesi fafaragó.

2013 Rózsa törölközőben

Az első alkotás a Rózsa törölközőben címet viseli – utalva arra, hogy a fürdő a Rózsa utcában található, illetve a női szoborpark a Rózsa-kert nevet kapta. Az első szobrot stílusosan egy nő, Demeter Enikő öreglaki fafaragó készítette.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.