Korzó-díj

A Marcali Városi Kulturális Központ által alapított Korzó-díj, dr. Sütő László polgármester úr fővédnökségével, minden évben a Magyar Kultúra Napján kerül átadásra.

A Szórádi Zsigmond szobrászművész által készített díjat, évről évre olyan személyeknek és közösségeknek szavazza meg az intézmény, akik Marcali kulturális életében aktívan részt vesznek, és sokat tesznek a város közösségéért kultúraközvetítő munkájukkal.

Az 1937-ben Marcaliban született és itt általános iskolába járó Kovács Józsefet, a humán tantárgyak szeretete mellett a rajzolás is magával ragadta.10 éves korában tanárnője kérésére a János Vitéz történetét álmodta rajzokba, amelyek a magyar tanterem falát díszítették, illusztrálva a verset.

Marcali Korzó-díjat hozott a marcali Bajtársi Dalárdának az elmúlt tíz év töretlen lendülete és munkája. A Dalárda többet tesz a magyar katonai dalkultúra ápolásánál: életben is tartja azokat. Amíg csak tudja.

Korzó-díjjal ismerte el a Marcali Városi Kulturális Központ Bartokos Tamás színész-rendező, az Imre Sándor Szeretetszínház művészeti vezetőjének kulturális tevékenységét.

Készült a Marcali Városi Kulturális Központ által 2013-ban kiírt Korzó–díj pályázatra beérkezett művek elbírálásáról.

A Marcali Városi Kulturális Központ által 2013-ban kiírt KORZÓ –díj pályázatra beérkezett művek.

A Marcali Városi Kulturális Központ pályázatot hirdetett Marcaliban élő, vagy a városhoz kötődő képzőművészek, iparművészek, amatőr alkotók számára "Korzó-díj" címmel.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.