Marcali Cafe

Az „Érik a szőlő- Marcali éléskamrája” pályázat keretében megvalósuló felnőtt kézműves foglalkozáson 2020. szeptember 05-én délelőtt, a diótorta készítésével ismerkedhettek meg a résztvevők. A program szakmai koordinálója T. Molnár Gertrúd volt.


A „ Mesterségem címere” utolsó, kilencedik szakkörének a Helvécia étterem adott otthont.

Fekete Lajosné, Hajni, a foglalkozás vezetőjeként a gyakorlatban mutatta be a résztvevőknek a dióspiskóta alap, a diókrém, valamint a tortát díszítő csokimáz elkészítésének a munkamenetét. A jó hangulatú, interaktív tortakészítés fázisai közben, a foglalkozásvezető beavatta a résztvevőket néhány mesterfogásba is: pl. mi a titka a jó piskóta alapnak és krémnek, hogy lehet szépen vágni a csokimázat, hogy ne sérüljön. Kiemelte a torták díszítésének a fontosságát, és akár ehető virágokkal való tálalásának esztétikai sokszínűségét.

Az elkészült torta az ízében rendkívül finom és küllemében is szép lett, Feketéné , Hajni receptúrájának és szakértő munkájának köszönhetően. A szakkör tagjai a kostólást követően elhatározták, hogy a recept és a látott gyakorlat alapján otthon is kipróbálják a diótorta készítését , családtagjaik és a maguk örömére.

Szerző: T. Molnár Gertrúd, MMK
Fotók: Zsirai Tibor

 

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

Hétfő - Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00
Vasárnap: zárva

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei