Marcali Cafe

 

Nem minden szemét, ami annak látszik! Nagyon egyszerűen készíthetünk madáretetőket újrahasznosított alapanyagokból.Segítségre szükséged lehet, ha ragasztasz, kötözöl.

1. Üveg és fakanál

Mire lesz szükséged:

  • befőttes üveg tető nélkül
  • erős, széles átlátszó ragasztószalag
  • színes szalag
  • fakanál

Elkészítés:

A fakanalat a nyelénél rögzítsük az üveg oldalára széles ragasztószalag segítségével (a fakanál üvegen túl lógó részére/fejére tudnak ülni majd a madarak).

Következő lépésként a fakanalat rögzítő ragasztószalagokat tekerjük át erősen két színes szalaggal, majd kössük meg őket: a fakanál így biztosan nem fog idő előtt leesni.

A szalagok végét csomózzuk össze és akasszuk fel a kívánt helyre. Saját kis erkélyünkre is ki tudjuk tenni őket, és természetesen az élelem utánpótlásról se feledkezzünk meg a következő hetekben.

2. Konzervdobozból és spatulából

Mire lesz szükséged:

Elkészítés:

A kivitelezés lépésről lépésre ugyanaz, mint az üveg+fakanál verziónál, csak ebben az esetben az üveget konzervdobozzal, a fakanalat spatulával, a szalagokat pedig spárgával helyettesítjük. A konzervdobozt kedvünk szerint festhetjük, dekorálhatjuk, de hagyhatjuk eredeti állapotában is.

Készítette: Huszárné Szőcs Andrea, Zsirai Tibor

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei