Marcali Cafe

A Marcali Művelődési Központ kézműveseknek szóló felhívására Csinát Lajos Mesztegnyőn élő fafaragó küldte el a munkáiról készült fotóit.

Bemutatkozásként ezt írja magáról:

„ Mesztegnyőn születtem, jelenleg is itt élek a családommal. Nyugdíjas vagyok, hobbim a fafaragás. Már a ’70-es években érdekeltek a famunkák, de a család és a munka mellett nem maradt időm ezzel foglalkozni. Később, a ’90-es években kezdtem el faragni. Megszerettem a fa megmunkálását, hogy egy kivágott fából, egy ágból, vagy akár egy darab kéregből egy új „élet” születhetett a kezem közt. Főként a paraszti világ az, ami munkáimban megjelenik.”

Csinát Lajos szerényen nem említette meg azt, hogy köztéri alkotásai Mesztegnyőn több helyen is megtalálhatóak, városunkban pedig a Marcali Művelődési Központ felkérésére készítette el Nagy János gyékényesi fafaragóval közösen az Ápolónő az I. Világháborúban című nőalakját, amely a Városi Fürdő női szoborparkjában látható.

A tehetséges alkotó mívesen megmunkált fa szobrait tekinthetik meg fotógalériánkban.

Cigány hegedűs

Dagasztó asszony

Juhász

Köpülő asszony

Pihenő Apó

 

Továbbra is várjuk az Alkotás öröme című felhívásunkra a tárgyalkotó munkáikról beküldött fotóikat és bemutatkozó soraikat a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e-mail címre.

 

Írta: T. Molnár Gertrúd, Marcali Művelődési Központ

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei