Marcali Cafe

Hétről –hétre mutatjuk be azokat a különböző technikával készült munkákat, amelyeket a Marcali Művelődési Központ felhívására küldtek és küldenek be olyan Marcaliban, a járásunkban, a megyénkben élő alkotók, akik hobby szinten kreatív műveket hoznak létre.

Felhívásunk nem titkolt célja, hogy az alkotás örömét osszuk meg Önökkel, bemutatva azt, hogy milyen sokszínűek, sokoldalúak és tehetségesek a körülöttünk élők. Inspirálásként pedig lehet, hogy a különböző alkotásokat megnézve kap majd valaki kedvet ahhoz, hogy ő is kipróbálja tárgyalkotó, kreatív képességét.

E héten Máthé Éva munkáit ismerhetik meg, aki rövid bemutatkozásában arról írt, hogy egészen kisiskolás kora óta meghatározó az életében a varrás, a kézimunkázás. Erdélyben nőtt fel, ahol édesanyja tűt adott a kezébe, és keresztszemes valamint száröltéses kézimunkák varrására tanította meg.

19 éves korában készítette el önállóan több részből álló „bogláros” garnitúráit és írásos mintájú terítőit. Az évek során minél többet varrt, annál jobban megszerette a kézimunkázást. Két fiú gyermeke és a munkája mellett kötött és horgolt is, ami szintén nagy örömet és kikapcsolódást nyújtott a számára.

Jelenleg nyugdíjas, de most sem pihen, köt, varr, horgol, olvas, keresztrejtvényt fejt, vagyis igyekszik hasznos dolgokkal eltölteni az időt.

Régebbi és újabban készült munkáit tekinthetik meg a galériában:

Írta: T. Molnár Gertrúd, Marcali Művelődési Központ

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.