Marcali Cafe

Valentin nap alkalmából – romantikus enteriőr megjelenítésével – a Marcali Művelődési Központ szabadtéri kiállítással kedveskedik a szerelmeseknek a Kulturális Korzó fedett teraszán.
A paravánon összegyűjtöttük Szent Bálint, illetve Valentin napjához kötődő ismert, és kevésbé ismert információkat. Megtudhatják, ki volt Valentin, honnan ered a napjának ünneplése és a Valentin napi üzenetek kialakulása. A szerelem isteneiről, a fagyöngy regéjéről és a Bálint napi szokásokról, néphagyományokról is olvashatnak. Bepillantást adunk a történelem híres, vagy hírhedt szerelmespárjainak sorába, válogattunk a legendás irodalmi szerelmek között is, de nem maradtak ki a magyar írók, költők és múzsáik sem.

A szabadtéri mini művelődési központban egy romantikus „kerthelyiséget” is kialakítottunk - természetes anyagok felhasználásával -, melyből nem hiányzik a fagyöngy sem.
A „szerelmesek ablaka” mögött pedig bátran lehet fotózkodni.

A Valentin napi „Kultúrablak” február 14-ig várja a párokat. A díszletek szabadon használhatóak fényképezkedésre, szelfizésre. Az asztalra kitett szívecskékből pedig bárki választhat egyet emlékül, vagy ajándékként.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei