Marcali Cafe

A Marcaliban született, de jelenleg Balatonlellén élő Horváth László igényesen megmunkált faragásaival azt bizonyítja , hogy alkotni örömteli folyamat.

A szülei biztatására kezdett el ismerkedni a faanyaggal, a helybéli Salamon Györgytől tanulta el a fa megmunkálásának, faragásának a titkait. 1973 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal munkálja meg a faanyagot, ahogy ő jellemzi, örömteli hobbyként. Alkotásain a somogyi pásztorfaragás motívumait jeleníti meg a legszívesebben. 1982-től él családjával Balatonlellén, 1984-től a helyi fafaragó szakkör vezetője. Több alkotótábor résztvevőjeként az elkészült műveit folyamatosan szakmai zsűri előtt méretteti meg.

A tehetséges alkotó munkái között barackmagból készült női ékszerek ( csattok, nyakláncok, kitűzők) is megtalálhatóak, de keze nyomát dícsérik a mívesen megmunkált kopjafák, haranglábak, vagy éppen az általa készített lakatfal.

Fotógalériánkban Horváth László munkáiból mutatunk be néhányat.

Írta: T. Molnár Gertrúd, Marcali Művelődési Központ

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei