Marcali Cafe

Báltermi enteriőr megjelenítésével és a gasztro-kultúrából merítve – a Marcali Művelődési Központ szabadtéri kiállítása ezúttal a farsangi időszakhoz kötődik.


A farsang a téltemetés, a tavaszvárás ősi örömünnepe. A hagyományok szerint a farsang a bálok, az álarcos, jelmezes alakoskodás, az önfeledt mulatozások és a dús lakomák időszaka. A Kulturális Korzó fedett teraszán látható paravánon összegyűjtöttük a farsangi időszakhoz kötődő hagyományokat, szokásokat. A farsangi ételekből is ízelítőt adunk, méghozzá elkészítési recepttel együtt, de nem maradtak ki a híres karneválok sem.
A farsangi „Kultúrablak” február 28-ig várja az érdeklődőket. A díszlet szabadon használható fényképezkedésre, szelfizésre, a bálozó párok dekorációjából pedig, bárki elvihet egyet ajándékba.

Írta: Vigmondné Szalai Erika

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei