Marcali Cafe

A járványügyi helyzet miatt idén februárban sajnos elmarad a borok forralására épülő téli fesztivál. Ezért a Marcali Művelődési Központ internetes „Kultúrszemle” keretében idézi fel a Borforraló fesztiválok hangulatát.

2011. február 12. A Marcali Turisztikai Egyesület a művelődési központ segítségével, forralt borok versenyeztetésével, valamint a járás és Marcali művészeti együtteseinek fellépésével szervezte meg a I. Borforraló fesztivált a Künzelsau téren.

Fotó: Marcali Portál

2012. február. 25. A II. Borforraló fesztiválon harminc – helyi és vidéki – csapat mutatta meg, hogy hányféleképpen lehet ízesíteni a borokat. A kóstolgatást marcali és kistérségi fellépők műsora kísérte a Künzelsau téren.

Fotó: Baglas Néptánc Egyesület / Marcali Portál

2013. február 20. III. Borforraló fesztivál a Künzelsau téren. Több mint húsz – helyi és vidéki csapat forralta, valamint ízesítette a vörös és fehérborokat. A hangulatot helyi és járási fellépők műsora fokozta, a fesztivált a Kiss Kata zenekar koncertje zárta.

Fotó: 8700.hu / Tavi Televízió

2014. február 22. IV. Borforraló fesztivál a Künzelsau téren. Ebben az évben is, több mint 20 csapat nevezett a borforraló versenyre. A helyi és vidéki művészeti együttesek fellépésének sorát az Irigy Hónaljmirigy koncertje zárta.

Fotó: Marcali Portál 

2015. február 21. V. Borforraló fesztivál a Künzelsau téren. A kulturális programokkal tarkított rendezvényen versenyeztették ismét boraikat a csapatok. A nap sztárvendége Lagzi Lajcsi volt.

Fotó: Marcali Portál

2016. február 27. A VI. Borforraló fesztiválon 19 csapat versenyzett a szakértő zsűri kegyeiért. Közben helyi és vidéki fellépők műsora hangolta rá a közönséget a Dupla Kávé koncertjére.

Fotó: Marcali Portál

február 25. A VII. Borforraló fesztiválon tizennégy csapat, majd 1000 liter bort kínált kóstolásra a Piac téren felállított sátorban. A kulturális programsort az Mc Hawer és a Tekknő fellépése zárta.

Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2018. február 24. Ismét melegen ajánlották a borokat a VIII. Borforraló fesztiválon. A hagyományosan február utolsó szombatjára tervezett rendezvény helyszíne a Piac tér volt. A verseny alatt és után – a fesztivál védjegyévé váló – borforralós kerámiabögréből lehetett kóstolgatni a különböző forró italokat. A kulturális programsorozat sztárfellépője ezúttal Baby Gabi volt.

Fotó: Marcali Portál / Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2019. február 16. A IX. Borforraló fesztiválon 11 csapat mérte össze tudását a Piac téren felállított sátrakban. A rendezvény sztárvendége Pál Dénes volt.

Fotó: Marcali Portál / Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2020. február 16. X. Borforraló fesztivál a Piac téren. Ebben az évben tizenegy csapat forralta és ízesítette a borokat. A rendezvény sztárfellépője ezúttal Kocsis Tibor volt.

Fotó: Marcali Portál / Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

Összeállította: Vigmondné Szalai Erika

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.