Marcali Cafe

A Marcali Művelődési Központ az irodalmi értékek közvetítésének szellemében szervezte meg Költészet napi programjait – még a járványügyi helyzetben is. Internetes összefoglalónkban az elmúlt évek ünnepi eseményeiből válogattunk.

2013. április 11. Versfal és könyvböngészde
A Magyar Költészet Napja alkalmából versfallal, könyves cserebere-asztallal és pogácsákba rejtett, kortárs, magyar haikukkal várta a látogatókat a Kulturális Korzó.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2013. április 11. Napló-szilánkok – Koltai Róbert önálló estje.
A művelődési központ színháztermében a Költészet napja alkalmából, Móricz Zsigmond életének legviharosabb, 1924-25 közötti két évéről szóló darab került bemutatásra.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2014. április 11. A Költészet napján egész napos könyvböngészdével várta a látogatókat a művelődési központ, ahol otthagyhatták, illetve másikra cserélhették jó állapotú, de már megunt könyveiket. 
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor
2014. április 11. Kivirágzott a versfa is, melynek ágairól szakíthattak olvasnivalót az érdeklődők, de el is helyezhették rajta saját, vagy kedvenc verseiket is. 
Fotó: Marcali Portál

2014. április 11. Költészet napi koncert. Az Újhold zenekar a magyar irodalom legszebb verseit adta elő zenei kísérettel a Kulturális Korzó aulájában.
Fotó: Marcali Portál

2014. április 12. Valahol Európában. A Költészet napja alkalmából a Valahol Európában című musicalt láthatta a közönség az Imre Sándor Szeretetszínház előadásában. Az ünnepség díszvendége a Kossuth-nagydíjas írónő, Jókai Anna volt.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor
Marcali Portál

2015. április 11. Költészet napi programsorozat. A Kulturális Korzó mozitermében Lauer Péter Belső lépcsők című verseskötetével ismerkedhettek meg a résztvevők.
Huszár Mihály történész egy, a Marcali Múzeum tulajdonában lévő verseskötet lapjairól idézett marcali ihletésű verseket, a művelődési központ pedig marcali alkotók verseit gyűjtötte egybe - rövidfilm formájában. A Korzó aulájában lehetőség nyílt megunt könyvek csereberélésére.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor
Marcali Portál

2015. április 11. A Költészet napi programba bevont versfáról pedig mindenki magával vihetett egyet Lauer Péter verseiből, színes papírmadarak begyébe írva.
Fotó: Marcali Portál

2019-2020. április 11. Netvers -Versel a város.
A Marcali Művelődési Központ felkérésére 2019-ben és 2020-ban is, a Költészet napja alkalmából marcaliak szavalták el kedvenc verseiket - online. A versek óránként kerültek megosztásra, egész napra ellátva hallgatni valóval a versszerető közönséget.

Összeállította: Vigmondné Szalai Erika

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.