Marcali Cafe

Nyáresti Cool-túra hűsítő fröccsökkel, házi szörpökkel, jó zenével és romkocsma hangulattal. Ezt kínálta a szombati Fröccstúra, ahol elsősorban hivatásos borászok adtak kóstolót Marcali és környékének „fröccskultúrájából”. Másodsorban - helyi termékként - a házilag, tartósítószerek nélkül feldolgozott szörpök népszerűsítése volt a cél. Különleges ízekkel is találkozhattak a szörpkedvelők, mint levendulából, bodzából, vagy éppen, hársfavirágból készült finomságokkal. A bor és szörp közös nevezője természetesen a szóda volt, mely hűsítő felfrissülést adott a nyári nagy melegben.


A kísérőprogramok adták a fesztivál sajátos arculatát. Korabeli Italkimérő háttérrel és retro berendezéssel érvényesült a romkocsma-hangulat.

Különböző rock-irányzatokat képviselő, kifejezetten élő zenekaros produkciók és különleges látványelemek is a rendezvény kuriózumai voltak. Idén például óriáshold csábította folyamatos szelfizésre a fesztiválozókat.

A művelődési központ Mozgó Kultúrháza pedig a gyerekeknek kínált kreatív időtöltést.

A Fröccstúrát fél hatkor a Marcato Ütőegyüttes indította, fergeteges hangulatot teremtve a téren.

Majd a szabadtéri színpadon a Majsai Band adott másfélórás élő nagykoncertet a swing és boogie dallamvilágából merítve.

A fesztivált a Coctail DMB zenekar fellépése zárta.

A Fröccstúra a Top-7.1.1.-16-H-ESZA-2020-01986 „Cool-túra: a kultúra négy évszaka” című pályázat keretében valósult meg.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.