Marcali Cafe

Digitális planetárium, filmvetítés Karinthyről, méhészeti kiállítás. Marcali kulturális intézményeinek közös szervezésében sétálhattak programról-programra az érdeklődők a Múzeumok éjszakáján.

 

A Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a Csillagszekér Planetárium meghívásával, a világegyetemről szóló ismeretterjesztő előadásokat kínált Szent Iván éjszakájához is kapcsolódva. A felépített, digitális planetáriumi kupolában Tóth Zoltán asztro- és légkörfizikus közreműködésével látványos, 3D körpanorámás kisfilmeket nézhettek meg a résztvevők.

A Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban Fráter Zoltán: A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című filmjét vetítették az író születésének 135. évfordulója alkalmából. A film a Madách SzínpadOn magyar irodalmi online programsorozatában készült, mely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit dolgozza fel.

A Marcali Múzeum „mézes gondolatokkal” invitálta a vendégeket. A méz jelentőségének keretében méhészeti kiállítás nyílt, melyet az Ezercsepp méhészet különleges mézbemutatója és kóstolója édesített meg. A méhekről, méhészekről és méhészetekről Somogyi-Magyar József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Marcali Helyi Szervezetének elnöke beszélt.

A programsorozatot a Kis-Hétrét Együttes koncertje zárta.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.