Marcali Cafe

Április 23-án ismét Mesztegnyő adott otthont a Somogy Megyei Nyugdíjas Szervezetek, Kistérségi Művészeti Találkozójának. A Művelődési Házban megtartott rendezvényre 16 együttes és egyéni fellépő jelezte részvételét. Városunkat a Marcali Bajtársi Egyesület  Dalárdája és a Szivárvány Nyugdíjas Egyesület képviselte. Ezen kívül fellépett még Bognár György, aki saját versét adta elő nagy sikerrel, Pintér József a Bajtársi Dalárda citerása - akinek magas színvonalú előadását méltán kísérte vastaps - és Markos Antal a Marcali Szivárvány Nyugdíjas Egyesület tagja, aki négy verset mondott el, köztük egy saját szerzeményt is, ami szintén elismerést váltott ki. Először Kövesdiné Panyi Antónia - a rendezvény fő szervezője, házigazdája - köszöntötte a megjelenteket, majd, Pethő László a Somogy Megyei Nyugdíjasok Szövetségének elnökhelyettese és Nagy László Péter Mesztegnyő község polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. Az előadás  a helyi HONI Néptánccsoport két korosztályos csapatának fellépésével kezdődött, akik “Rábaközi és Palotaszegi“ táncot mutattak be. Ezután került sor az együttesek bemutatkozására.

A Bajtársi  Dalárda két csokrot adott elő, melyből a katonadal csokor külön erre az alkalomra készült. A bordal összeállítást Bognár György saját verse vezette be, mindkét fellépést elismerést kapott a közönségtől és a zsűritől is. A családias, jól megszervezett rendezvényen a helyiek,  saját készítésű süteményekkel, pogácsával, szendvicsekkel, üdítővel, és finom vörös borral vendégelték meg a jelenlévőket, amit a fellépők saját készítményeikkel egészítettek ki. A zsűri  elnöke: Gálné Jáger  Márta a Somogy Megyei Honismereti Egyesület elnöke, tagjai: Árvai Ilona és Ziegelmheimné Nemecz Éva tanárnők voltak. A végső értékelésen nem volt könnyű dolga a zsűrinek, minden fellépőt külön–külön értékelt, elismerve az előadók munkáját, felkészültségét.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.