TÁMOP- 3.2.3/A-11/1

kezdokep

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében.

A marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ megbízásából a Marcali Művelődési Központ is bekapcsolódott a projekt szakmai megvalósításába, a járványügyi ismeretek minél szélesebb körű megismertetésével.

A művelődési központ munkatársai az egészségtudatosság fejlesztését és a járványügyi ismeretek növelését szem előtt tartva,figyelemfelkeltő plakátokkal , rendezvényeiken egészségügyi szervezetek bevonásával , járványügyi felvilágosítással, szólították és szólítják meg a különböző célcsoportú korosztályokat.

A tavaszi bezártságot követően most,az őszi iskolai tanítás elindulásával újra közösségbe mehetnek a diákok. A világjárvány azonban továbbra is óvatosságra int és a higiéniai , a közösségi és a társas élet megváltozott szabályainak betartására késztet mindenkit. A Marcali Művelődési Központ a tavasszal készült videókhoz hasonlóan,a gyermekeknek és a felnőtteknek készült két új oktatófilmjével hívja fel a figyelmet arra, hogy a járvány ellen milyen módon lehet védekezni, s melyek azok az alapvető higiéniai szabályok, és közösségi szabályok, amiknek a betartása elengedhetetlen a járvány megfékezésére.

A most szeptemberben elkészült ismeretátadó videofilmekben az egészségügyi szabályok széleskörű újra ismertetése, betartatása kerül bemutatásra közérthető módon, a gyermekeknek az életkori sajátosságaik figyelembevételével.A kampány szlogenje:

Mindenki Egyért: Az Egészségért!

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.